Továbbfejlesztett Kókuszos Citrom Torta
Amit egyszer recept után sikerrel elkészítek, azt
rendszerint nem akarom még egyszer ugyanúgy megismételni. Így van ez a következő
tortával is. Az eredeti receptet itt találod http://cselikatessz.blogspot.se/2009/03/kokuszos-citromtorta.html Egy
kicsit, nagyon kicsit módosítottam rajta, és élményem szerint jobb lett.
5 kanál zúzott lenmag
100g vaj
100g vaj
A
krémhez:
2,5 d l tejszín
2 doboz (400g) Philadelphia Original krémsajt
2,5 d l tejszín
2 doboz (400g) Philadelphia Original krémsajt
100g
kókuszreszelék
2 citrom és 1 lime reszelt héja
1,5 citrom és 1 lime facsart leve
2 citrom és 1 lime reszelt héja
1,5 citrom és 1 lime facsart leve
2
nk méz
5
nk vaníliás cukor
3 nk cukor a tejszínhez
3 nk cukor a tejszínhez
A
kekszet mozsárban összetörtem, hozzáadtam a lenmagot majd a folyékonnyá
olvasztott vajjal összekevertem.
A citrom héját lereszeltem, levét kifacsartam majd a
kókuszreszeléket ebbe áztattam negyed órát. Eközben keményre verődött a tejszín,
amit a krémsajttal, ciromos kókuszreszelékkel, mézzel, gyengéden
összeforgattam. A tortaalap már elsimítva várakozott egy kb 25 cm átmérőjű
süteményes tálon ami köré alufóliából „oldalfalat” építettem, hogy a krém ne
folyjon szét.
Néhány
órára hűtőbe került. Aztán elég gyorsan eltűnt onnan és már csak a mosásra váró
tortás tálak jelezték kérészéletű létezését.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése