Diós, mogyorós cékla süti


A receptet egy svéd sütis könyvben találtam. Annyira szokatlan volt az összetétele, hogy ki kellett próbálnom. Ma vendégeink voltak. Egyikőjük kifinomult ízlelésű gourman. Rajtuk teszteltem a receptet. A süti az utolsó morzsáig elfogyott.

Hozzávalók:

2 dl olaj (lenmag, dió vagy mogyoró leginkább)
250 g cukor
3 tojás
200 g liszt
1 kk sütőpor
1 nk garam masala fűszerkeverék
3 nk tej (laktóz mentes)
150 g cékla
100 g dió
100 g mogyoró

Az olajat a cukorral és tojásokkal fényes egyöntetű masszává keverem. Hozzá szitálom a lisztet, sütőport és fűszerkeveréket. A céklát meghámozom és finomra reszelem. A diót, mogyorót kissé megpirítom és mozsárban apróra, darabosra zúzom. 3 nagykanálnyi tej kíséretében az egészet a masszához öntöm, elkeverem és kiolajozott kenyérformába, ck.30 percre (tűpróbáig) 200 C -s sütőbe helyezem.

Ha kész van, hűlni hagyom egy fél órára.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések